Takaisin

17.01.2019

Vihreä tee ei laihduta

Oletko kiinnostunut lisäravinteista ja siitä kuinka kehosi reagoi niihin? Haluatko syödä mahdollisimman terveellisesti ja pitää huolta aineenvaihduntasi tehokkaasta toiminnasta? Haluatko olla tietoinen siitä, millaisella polttoaineella venttiileihisi jää mahdollisimman vähän karstaa?

Hienoa, jos vastasit johonkin edellisistä kyllä. Olet kiinnostunut asioista, jotka vaikuttavat hyvinvointiisi ja jaksamiseesi vuosikausiksi eteenpäin. Ja todennäköisesti olet jo ottanut asioista paljon selvää ja tiedät, mitä ja kuinka sinun tulisi syödä.

Nyt kysymme sinulta: oletko lukenut tutkimuksia, joiden mukaan vihreä tee laihduttaa? Meillä on sinulle ikäviä uutisia. Tiedot vihreän teen laihduttavista ominaisuuksista ovat vahvasti liioiteltuja, kuten Mark Twain kommentoi aikoinaan uutista omasta kuolemastaan.

Vihreä tee ei laihduta. Tämä oli siis se ikävä uutinen.

Mutta meillä on myös hyviä uutisia: vihreän (ja myös valkoisen) teen sisältämä antioksidantti EGCG voi auttaa painonpudotuksessa, jos harrastat samalla myös liikuntaa. Vihreä tee saa nimittäin elimistösi suosimaan liikunnan aikaisena energianlähteenään rasvaa hiilihydraattien sijaan ja muokkaa siten kehon koostumusta muun muassa kiihdyttämällä rasva-aineenvaihduntaa.

Tähän liittyy pieni haittavaikutus: jos juot ennen iltatreeniä kymmenen mukia vihreää teetä saadaksesi kehoosi riittävän määrän sen sisältämiä vaikuttavia aineita, juomamäärä ja sen sisältämä kofeiini edellyttävät lukuisia vessakäyntejä, saattavat saada kätesi tärisemään ja ihmettelet aamuyöllä kello kolme, että mihin se väsymys katosi. Löydät sen sitten seuraavana aamuna ja todennäköisesti myös tärinän.

Tämän vuoksi EGCG kannattaisi nauttia, jos mahdollista, ilman sen uuttamisen edellyttämää määrää nestettä, tai sen sisältämää kofeiinia. Mitäpä sanoisit, jos saisit yhdellä nielaisulla kehoosi kymmentä teekuppia vastaavan määrän tätä mainiota antioksidanttia, lähes kofeiinittomassa muodossa? Ja ilman lukuisia vessakäyntejä? Taidamme tietää vastauksen.

Rohtos Labs MATCHA – markkinoiden tehokkain vihreä tee -valmiste.

Lisää aiheesta