Takaisinveto – Rohtos Oy:n SUOJA-tuote sisältää ainesosan, joka on luokiteltu uuselintarvikkeeksi

Takaisinveto 07.06.2018

 

Rohtos Oy:n SUOJA-tuote sisältää ainesosan, joka on luokiteltu uuselintarvikkeeksi.

Tuotteen nimi: SUOJA
Valmistaja: Rohtos Oy
Valmistuserät: 012 ja 013
Pakkauskoko: 21 g / 2 g

SUOJA sisältää alfa-GPC:tä eli alfa-glyseryylifosforyylikoliinia, joka on luokiteltu Euroopassa autorisoimattomaksi uuselintarvikkeeksi (“unauthorized novel food”); alfa-glyseryylifosforyylikoliinilla ei tiedetä olevan käyttöhistoriaa elintarvikkeena EU:ssa ennen vuotta 1997, eikä sen turvallisuutta ole arvioitu EU:n virallisen uuselintarvikelupamenettelyn kautta.

Takaisinvetopäätöksen mukaisesti alfa-glyseryylifosforyylikoliinia sisältävien tuotteiden käyttö on lopetettava.

Alfa-glyseryylifosforyylikoliinista lisää tämän tiedotteen lopussa.

 

Voitte palauttaa hallussanne olevat tuotteet postittamalla ne osoitteseen:

Rohtos Oy, Koskitie 31 A9, 90500, Oulu.

Hyvitämme tuotteen palauttaneiden postituskulut heidän pankkitililleen. Palautettujen tuotteiden tilalle toimitamme vastaavat uudet tuotteet, joissa alfa-glyseryylifosforyylikoliini on korvattu koliinin toisella muodolla. Tuotteet toimitetaan noin kaksi viikkoa palautuksen jälkeen.

Liitä palautukseen mukaan täydelliset yhteystietosi:

Nimi
Osoite
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Pankkiyhteystiedot

 

Alfa-glyseryylifosforyylikoliini 

Alfa-glyseryylifosforyylikoliini on luontainen yhdiste, jota esiintyy sellaisenaan sekä ihmisen elimistössä että ruoassa. Se on koliinin, kasvi- ja eläinsoluissa esiintyvän, vitamiinin kaltaisen ravintoaineen esiaste.

Ihmisen elimistö valmistaa jonkin verran koliinia, mutta sitä täytyy saada myös ruoasta. Elimistömme käyttää koliinia mm. välittäjäaine asetyylikoliinin ja solukalvojen fosfolipidien valmistukseen. Alfa-glyseryylifosforyylikoliinia on yleisesti eri ruoissa, mm. maidossa, juustossa, kananmunissa, kananlihassa, banaanissa, mustikoissa, oluessa ja kahvissa.

Alfa-glyseryylifosforyylikoliinia käytetään lisäravinteissa ja muissa elintarvikkeissa ja sille on myönnetty USA:ssa ns. GRAS-turvastatus eli sen katsotaan olevan “Generally Recognized as Safe”. Koliinin esiasteita käytetään lisäravinteina esimerkiksi tukemassa maksan terveyttä ja kehon fosfolipidiaineenvaihduntaa.

Alfa-glyseryylifosforyylikoliini korvataan jatkossa SUOJA-tuotteessa sitikoliinilla, joka on toinen ravintolisätuotteissa yleisesti käytetty koliinin muoto, ja joka on listattu EU:n autorisoitujen uuselintarvikkeiden (“authorized novel food”) luetteloon. Kyseisellä ainesosamuutoksella ei ole vaikutusta SUOJA:n tavoiteltuun vaikutukseen.

 

Lähteet

https://examine.com/supplements/alpha-gpc/
https://en.wikipedia.org/wiki/Alpha-GPC

 

Lisätietoja antaa

Marko Mäkinen

Toimitusjohtaja,
Rohtos Oy
Puhelin: 040-5418155
Email: marko.makinen@rohtos.com